Catatan

Amaran Keselamatan Siber: Cara Mudah Lindungi Laman Web

Untuk anda yang mempunyai laman web WordPress, jangan ambil mudah dengan keselamatan siber ye! Walaupun laman web memudahkan kerja dan proses perniagaan anda namun, terdapat banyak perkara yang memberi kesan buruk dengan cara menyerang laman web anda. Tapi jangan risau, kami di sini akan berkongsi beberapa tips mudah untuk anda lindungi laman web WordPress dari …

Amaran Keselamatan Siber: Cara Mudah Lindungi Laman Web Read More »

enjin carian

Strategi Mudah Mengoptimumkan Laman Web di Enjin Carian

Kalau anda nak laman web dilihat oleh lebih ramai orang, anda wajib tahu tentang optimasi enjin carian. Tak kira la anda baru nak mula atau dah lama dalam bidang ni, artikel kami kali ini akan jelaskan cara terbaik untuk mengoptimumkan laman web anda supaya sentiasa berada di ranking tertinggi dalam enjin carian. Nak tahu cara …

Strategi Mudah Mengoptimumkan Laman Web di Enjin Carian Read More »

data wordpress

Optimumkan Prestasi: Panduan Menganalisis Data WordPress

Kita semua pasti nak laman web berjalan dengan lancar dan pantas, kan? Tapi kadang-kadang, kita tak pasti macam mana nak buat laman web ni jadi lebih cekap. Nah, jangan risau! Dalam artikel kali ni, kami akan kongsikan panduan ringkas tentang macam mana nak menganalisis data laman web anda menggunakan WordPress supaya anda boleh mengoptimumkan prestasinya. …

Optimumkan Prestasi: Panduan Menganalisis Data WordPress Read More »

Mula Jualan dalam Talian: Membangunkan Edagang Di WordPress

Anda teringin nak buka kedai dalam talian atau edagang? Teringin produk terhebat anda berkembang seluruh dunia tanpa perlu berada di kedai fizikal? Haa percaya atau tidak, zaman sekarang ni memang sesuai untuk usahawan yang berani mencuba cari keuntungan dalam perniagaan e-dagang. Dan yang paling best, anda boleh mulakan segalanya dengan WordPress! Kalau anda tak pernah …

Mula Jualan dalam Talian: Membangunkan Edagang Di WordPress Read More »

ux design

Panduan Pengguna: 5 Sebab Pentingnya Utamakan UX Design

Hai semua pembaca! Jadi, hari ni kami nak berkongsi tentang salah satu perkara penting untuk laman web anda, iaitu UX Design. Ia adalah singkatan kepada User Experience Design, dan ia antara feature yang sangat penting untuk laman web. Jadi, ini adalah 5 sebab kenapa anda perlu utamakannya untuk laman web.   1. Pengguna Senang Navigasi …

Panduan Pengguna: 5 Sebab Pentingnya Utamakan UX Design Read More »

Mudah Untuk Beginner: Cara Tingkatkan Fungsi Plugin WordPress

Artikel kami kali ini adalah untuk mereka yang baru nak belajar tentang WordPress dan nak jadikan laman web anda jadi lebih power dan bergaya. Kalau nak tahu rahsianya adalah dengan plugin WordPress. Kami percaya ramai yang tak tahu macam mana cara yang betul nak guna plugin. Jadi, ini adalah antara cara yang senang untuk anda …

Mudah Untuk Beginner: Cara Tingkatkan Fungsi Plugin WordPress Read More »

Mula Dari Sifar: Panduan Ringkas Cipta Laman Web Sendiri

Mesti ada antara anda yang tercari-cari, apakah cara mudah untuk cipta laman web sendiri kan? Jadi, untuk segmen artikel kali ni, jom kita borak tentang panduan ringkas cipta laman web sendiri. Kalau dulu, benda ni macam ala-ala untuk pakar IT je, tapi sekarang, semua orang boleh buat sendiri sebenarnya. Cuma nak dengan taknak je kita …

Mula Dari Sifar: Panduan Ringkas Cipta Laman Web Sendiri Read More »

Scroll to Top