Baru baru ni ada pembeli minta saya refund

Baru baru ni ada pembeli minta saya refund

Ni kali pertama pembeli minta saya refund

Benda pertama ni biasa lah terkebil-kebil

Ya, saya memang ada bagi 30 hari jaminan

Nak respond apa ni

Nak jawab apa ni

Nak handle macam mana ni

Jadi saya mulakan dengan tanya secara baik

Saya cuba memahami sebab refund dan

Apa yang boleh saya tambah baik dalam produk

Dia seen sahaja

Tak lama lepas tu dia terus call saya

Ah sudah. Nak maki aku ke apa ni

Dia pun perkenalkan diri dan terus jujur

“..Saya segan nak mengaku ni..”

“..Sebenarnya tuan saya terdesak nak pakai duit..”

“..Hari ni hari terakhir kedai saya beroperasi. Saya ingat nak belajar buat website selepas tutup kedai ni..”

“..Tuan refund saya RM50 pun dah okay. Lepas saya dah ada duit saya bayar balik. Saya betul-betul nak belajar cuma sekarang nak pakai duit. Tuan transfer sekarang boleh ke?..”

Lepas dengar macam tu saya rasa sayup-sayup

Saya yakin dia tak tipu, ikhlas.

2 hari lepas pun dia ada whatsapp saya bagitahu minta masa

Nampak semangat dia. Bukan buat-buat.

Ya, tuan puan

Dalam keadaan sekarang ni ramai sebenarnya

Yang susah, tersepit

Yang betul-betul nak buat side income

Yang benar-benar struggle berniaga

Yang betul cukup-cukup je

Yang dan lama nak upgrade skill

Sama-sama lah kita mudahkan

Related Articles

10 Artikel Paling Popular

Pendaftaran Program eKongsi

AKAN DATANG!

Program atas talian yang membantu Ibu Tunggal memulakan perniagaan. Modal awal perniagaan disediakan!

© 2024 All Rights Reserved.

Blog Pendidikan

Job buat website

Job buat website Klien agen perfume kereta Buat masa ni saya tak ambil job buat website Cuma klien ni betul-betul minta tolong Dia dah beli

Saya pelajar sains sosial dulu

Saya pelajar sains sosial dulu Saya ada belajar Teori Keperluan Maslow Masa tu tak faham untuk relate Walaupun dapat A. Saja lah selit. Lama kelamaan

Lama dah tak post

Lama dah tak post Ada 1 tahun juga tak post apa-apa Orang kata gen Y akhir ni banyak main tiktok Tak layan dah facebook Entah.

© 2024 All Rights Reserved.

Artikel Umum Popular

Artikel Kripto Popular

Scroll to Top